Eliberarea Mintii

eliberareamintii_poza.jpgSistemul si societatea isi pun amprenta subtila asupra mintilor tuturor oamenilor. Conditionarile subtile isi fac aparitia, imitatia pentru apartenenta la grup devine cheia socializarii. Deciziile oamenilor sunt defapt reflexii ale influentelor exterioare – foarte putini oameni aleg in viata sa faca ce vor si simt ei exclusiv – majoritatea prind din zbor idealuri si arhetipuri – surogaturi – pe care le imita. Oamenii au fost adusi sa nu mai aiba o viata – ci un stil de viata (noua himera care a inlocuit visul american).

Majoritatea oamenilor nu conştientizează sistemul (bun sau rau) şi nu vor sa-l inteleaga, ei doar încearcă să-şi găsească locul in acesta, fără să fie conştienţi că astfel contribuie la perpetuarea sistemului. Lumea intotdeauna a fost impartita intre cei manipulati si manipulatori, intre cei care muncesc si cei care profita de munca primilor. Oamenii au ajuns sa traiesca in eternul maine sacrficand prezentul spre beneficiul baietilor destepti ►, guvernelor si corporatiilor care gandesc cum sa-ti faca tie munca mai rentabila, in timp ce tu muncesti fericit pe bani care iti sunt impozitati mai tarziu.

Libertatea

Deci, da – nu esti liber doar ai senzatia ca esti liber si asta special ca sa nu te revolti direct impotriva lor. In Europa a ajuns o normalitate ca impozitele, asigurile si VAT-ul sa iti manance 60~70% din salariu, iar pretul caselor sa salte ca o racheta – dar aceasta este noua normalitate si securitate. „Normalul” este dictat din ce in ce mai mult de societatea de consum, iar noile generatii sunt din ce in ce mai dependente de sistem si din ce in ce mai dezinteresate de insemnatatea lucrurilor si consecintele lor.

Majoritatea sistemelor de organizare sociala sunt un dezastru, iar fiecare individ se concentreaza pe raza sa de libertate ; libertate care a devenit echivalentul „de a face ce vrei in limita posbilitatilor materiale -un paradox” – placerea a devenit sensul existentei. Goethe afirma ca nimeni nu este mai captiv decat cei care cred ca sunt liberi – cata dreptate avea.

Fiecare se autoexclude din multe categorii de manifestare gresita si totusi facem parte din ele. Acum ai sa ma intrebi cum poti sa scapi – eternul „ce-i de facut” – in primul am sa arunc cu vopsea pe gratiile invizibile ale inchisorii mentale in care sistemul ti-a intemnitat constiinta. Apoi sa-ti arat cine sunt gardienii acestei puscarii globale de matase in care ne jertfim zece ore pe zi zilnic. Mai intai trebuie sa stii raspunsul intrebarilor de baza – raspunsuri pe care nu le ai inca sau crezi fals ca le stii :

Crede-ma restul intrebarilor si raspunsurilor sunt detalii ! Esenta sta in relevarea secretului intrebarilor de baza de mai sus. Informatia adevarata este o arma, informatia falsa este distragerea atentiei sau manipulare.


Un răspuns to “Eliberarea Mintii”

  1. stefania Says:

    informatia adevarata…intai trebuie sa ‘stii’ care e adevarul…apoi sa-l intelegi si apoi sa-l integrezi… si apoi incepe iar procesul de introspectie… la infinit 🙂

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat: