Creierul reptilian si frica pentru supravietuire

Atita vreme cit nu intelegem un lucru si nu sintem constienti de el, fortele inconstientului ne controleaza. Reactiile necontrolate, instinctuale, agresive, violente, tentate sa distruga, sa alimenteze ura, suferinta, minciuna sau calvarul altui om sint primul semn al inconstientei. Creierul reptilian sau animalic ( o ramasita a omului primitiv) isi autodeclanseaza programul de atac atunci cind percepe o agresivitate. Orice furie a altui creier reptilian aduce din inconstient reactia agresiva imediata, ca raspuns la nevoia de supravietuire. Constiinta lumineaza, insa, „reptila din noi” si ii arata ca viata sa nu este in pericol. Constiinta ii arata creierului nostru partea buna a vietii, lucrurile pe care le putem admira, de care ne putem bucura, schimbindu-i chimia si creindu-i, in acelasi timp, „programe” noi. Creierul care vede binele si bucuria elibereaza in corp endorfine, care hranesc celulele si – prin aceasta – sprijina viata si constiinta vietii. Creierul reptilian, insa, este dominat de frica pentru supravietuire, de agresivitate, atac, suferinta, lupta si fuga. Acesta este tipul de creier care elibereaza catecolamine si este responsabil de producerea stresului. Dificultatea stapinirii acestui creier „de reptila”, care traieste in capetele noastre, ar putea fi cauzat de faptul ca functioneaza ca un program. Deprogramarea lui cere constiinta continua, disciplina mentala si detasarea noastra de orice lucru sau fiinta fara de care ne este frica sa traim (de notat ca „detasare” nu inseamna nepasare sau despartire premeditata, cit cunoasterea ca sintem in atasament cind ne este frica de pierdere. Detasarea inseamna renuntare la frica). Increderea in puterea divina si convingerea ca vom supravietui orice ar fi este pasibila sa modifice frica inascuta de a ne pierde viata. Aceasta frica poate lua forma fricii de pierdere a slujbei noastre, a unui om apropiat, a unei situatii comode sau a pierderii iubirii. Constiinta ne ajuta sa depasim dificultatile si sa lucram, vrei nu vrei – la evolutia creierului, care inseamna deprogramarea instinctului reptilian, a fricii pentru supravietuire. Creierul viitorului tinde spre a deveni „constient de Dumnezeu” si liber…de teroarea programelor care lucreaza din inconstient. Acest creier mostenit de la stramosii nostri poate fi imblinzit prin intelegere, acceptare, prin afirmatii pozitive si printr-o mare credinta in puterea divina. Lucrind la acest nivel de constiinta, vom crea in creierele noastre programari noi, care vor fi transmise urmasilor. Astfel, ei vor fi mai bine adaptati la situatii critice, vor depasi mai usor problemele vietii si – in stadiul celei mai inalte stari de constiinta, care poate fi iubirea neconditionata sau iluminarea – vor reusi sa intoarca lumea la Dumnezeu. Miine vom vorbi despre responsabilitatea noastra fata de urmasi si despre posibilitatea ca acest aspect sa ascunda un sens profund al Vietii fiecaruia dintre noi.

Endorfinele sunt substante naturale secretate de catre tesutul nervos si de hipofiza a caror actiune este analgezica si analoaga cu cea a morfinei. Dupa cum ne dam seama orice activitate emotional-mentala coerenta si „linistita” produce o revarsare de substante-psihoactive care practic „calmeaza” automatismele, lasand loc liber manifestarii gandirii coerente in continuare, manifestare care cu timpul se sedimenteaza in ansamblul sistemului nervos, creand retele neuronale noi care inlocuiesc retele neuronale vechi asociate cu reactiile „inconstiente” numite frica, ura, suferinta etc. Noua retea neuronala astfel creata produce cu timpul reprezinta un suport „reactional” care poate cu usurinta raspunde mediului fara a se atasa , si deci fara a se incarca si rezona cu negativitatea lui (a mediului).

Intr-un astfel de echilibru bio-chimic „sufletul” se integreaza din ce in ce mai mult, pana cand Sinele Superior si Personalitatea Sinelui intrupat fuzioneaza, sau toate tiparele mental emotionale Sinelui Superior gasesc coerenta bio-chimica pentru a se manifesta liber.

Deci daca vrem sa ne „iluminam” trebuie sa incepem cu a observa automatismele din prisma unui suport emotional „calm”pentru a le neutraliza si pentru a le „inlocui” cu o serie noua de de patternuri energetice ce ne dau acces la multidimensionalitatea Creatiei pentru ca corpul fizic incepe si devine un „templu/vehicol” maleabil si controlabil 100%!

De ce credeti ca Shamanii foloseau/folosesc plante psihotrope de genul Ayahuasca, Salvia Divinorum, Mescalina, Cannabis ? Pentru ca astfel de substante le facilitau inlocuirea automatismelor/instinctelor cu „fluiditatea coerenta a mintii” (analoaga celor mai rapide fluxuri neuronale) rezultand accesul la multidimensionalitatea Creatiei.

Reclame

10 răspunsuri to “Creierul reptilian si frica pentru supravietuire”

 1. stefania Says:

  imi aduc aminte ca-mi spunea bunica mea ca daca „convingi” pe cineva sa mearga la biserica si sa creada in Dumnezeu ti se „pastra” un loc in Rai…

  ceva ceva avea ea in cap…dar departe de adevar.

 2. eliberareamintii Says:

  vezi ca ti-am raspuns la toate comentariile si unde nu am putut sa o fac ti-am lasat niste linkuri tari.

 3. hurri Says:

  viata e simpla.de ce incercati sa o faceti sa para complicata? 🙂

 4. eliberareamintii Says:

  Ceea ce nu poti intelege nu inseamna ca nu exista.

  Numai un om care nu isi pune intrebari considera ca viata este simpla si nu contine niciun mister, nu cred ca este cazul tau. Cum am mai spus, oamenii care au senzatia ca totul este clar si nu au nici un semn de intrebarea in toata existenta lor sunt superficiali, sunt cea mai periculoasa “specie” de pe pamant intrucat vor accepta orbeste tot ce li se ofera in baza unor justificari foarte sumare perpetuand astfel sistemul marii exploatari. Am fost acid – sorry, oricum esti pe drumul cel bun – felicitari pentru postul cu puii de la Mc Donalds 🙂

 5. hurri Says:

  Mersi mult 🙂 Oricum, nu zic ca totul e clar.Si nu zic nici ca sunt impotriva ta.Ai dreptate.In ciuda evolutiei sale pe toate planurile,omul inca se lasa dominat de instictele de supravietuire ce tin de inconstient.Iar dominarea fricii, a durerii si tuturor sentimentelor, cred ca ar duce la adevarata evolutie a lui pe pamant. Tine-o tot asa. 🙂

 6. eliberareamintii Says:

  Iar dominarea fricii, a durerii si tuturor sentimentelor, cred ca ar duce la adevarata evolutie a lui pe pamant.

  Din pacte omenirea este inca tinuta la capitolul de Manipulare prin Teroare (VIDEO) – teama, teroarea, frica e metoda cea mai eficienta de a legitima pierderea libertatii in favoarea securitatii, este war on terror, war against terrorism, este tot ceea ce mint politicienii pentru prostii creduli care ii aleg frenetic. Totul este un teatru bine regizat pentru ca noi sa le cerem lor „solutia”, iar pentru ei un pretext sub care sa-si justifice pozitia patriarhal dominatoare in fata noastra.

  Cei care isi cedeaza drepturile si libertatile in schimbul sigurantei vor sfarsii prin a le vor pierde pe toate in fata unui sistem totalitarist. Sa vorbim despre masurile de securitate din Londra ?

  De faptul ca in America s-a legalizat tortura prin inecare (waterboard) ca metoda de interogatoriu ?

 7. stefania Says:

  „Atita vreme cit nu intelegem un lucru si nu sintem constienti de el, fortele inconstientului ne controleaza.”

  de ce atunci cand cineva iti spune in serios: „esti fandosita” ii intorci spatele?
  pt ca de fapt nu vrei sa accepti ca esti…si ti-e frica de schimbare.

  noua oamenilor ne e frica de fericire…in concluzie!!!

 8. stefania Says:

  alta concluzie: nu exista „rau”! ci doar mai multe trepte de „bine” 😀

 9. stefania Says:

  rectific….exista…

 10. stefania Says:

  si are patru litere…si incepe cu L

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: