Hipnotizarea Omului Modern – Miorita 2.0

G. I. Gurdjieff ► a fost un mare maestru venit din zonele de unde se spune ca au venit primii samani in Europa. Intr-una din carti acesta povesteste urmatoarea fabula :

A fost odata un saman foarte bogat, dar si foarte rau. Acesta avea foarte multe oi, dar era prea zgarcit ca sa plateasca ciobani si nici nu vroia sa ridice garduri in jurul pajistii pe care se aflau oile. Astfel oile se tot pierdeau prin padure sau chiar fugeau cand vedeau cum le jupoaie pentru carne si blana pe cele ramase in stana. Intr-un final samanul a gasit un remediu – a hipnotizat o oaie si i-a sugerat acesteia ca oiele sunt nemuritoare si ca jupuirea pielii este un proces deosebit de placut. Apoi i-a mai sugerat ca el este un stapan iubitor. Ultima sugestie pe care facut-o samanul oii a fost sa-i spuna ca de fapt nu sunt oi, ci lei, vulturi si oameni, iar unele oi sunt chiar samani.

Dupa aceasta programare relatia dintre saman si oi nu mai era bazata pe frica. Oile nu mai fugeau, ci asteptau pioase cand samanul dorea carnea si pielea acestora. Control subtil.
Suna cunoscut ? Religie ► ? Taxe ► ? Cine e samanul, cine sunt oile► ?

Traim intr-o transa colectiva, o transa in care ne hipnotizam unii pe altii, o transa spre beneficiul Arhitectilor Sistemului ► am ajuns sa traim in eternul maine sacrificand prezentul, credem ca fericirea sta in credite, iar pozitia sociala in exces de munca si consum. Vietile noastre sunt cliseice.

Reclame

4 răspunsuri to “Hipnotizarea Omului Modern – Miorita 2.0”

 1. menssana1984 Says:

  good point

 2. stefania Says:

  asta cu traitul in prezent e super tare!

  ba chiar m-a bufnit rasul cand mi-au urat colegii „weekend placut!” habar nu aveam ca e vineri… 😀

  timpul…cea mai mare iluzie!

 3. eliberareamintii Says:

  Dand metafora lui laoparte intelgem ca religiile si crestinismul nu este decat o poveste in care ne este prezentat un arhetip pe care sa-l urmam, imitam ; arhetip care nu este altceva decat sacrificiul, martirismul… cel mai nenatural gest…

  Mai mult acesta centralizare a ideologiilor prin religie va face ca toti oamenii sa gandeasca la fel, sa actioneze la fel, astfel vor fi usor controlabili si manipulati global printr-un set fals de valori si reguli comune impuse de elita globala. Scopul fiind evident controlul si exploatarea muritorilor de rand fara stirea acestora.

  Urmarind documentarul acesta vei observa ca la fiecare precesie cosmica, aproximativ la fiecare 2000 de ani, elita globala schimba religia si setul de reguli dupa care trebuie sa actioneze populatia.

  Taurul, dupa 2000 de ani Berbecul (Moise), dupa 2000 de ani Pestele (Iisus), acum dupa aproape 2000 de la Iisus/Pestele – Varsatorul (New Age, ecumenism etc).

  De ce mitra Papei de pe cap are forma de peste ?

 4. stefania Says:

  ei uite ca ti-am raspuns…si nu vazusem raspunsul asta al tau…sincronicitate, telepatie…
  https://eliberareamintii.wordpress.com/2007/12/10/expandarea-terrei/#comments

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: